Iza színházban járt - 2022 április
Értékelés:
(95 szavazat)

(Darvas Ferenc Te vagy a legjobb ötletem lemezbemutató koncertje az Örkény Színházban – 2022. április 21.)

Somerset Maugham Színház című regényétől Bereményi Géza Turné című filmjéig bezárólag sok példát hozhatunk a színház intrikus, néha kegyetlen belső világáról. Erre itt van egy hetvenhatéves siheder, aki beleszületett e világba, egész élete körülötte forgott, mégis mindenki szereti: Darvas Ferenc.

Értékelés:
(57 szavazat)

Batman és Catwoman

Besegítve már az elején összegzek – az örkényes Kárpáti Aurél mintára -: IGEN. Amikor kijöttünk azt gondoltam, ez már megint a „WTF”-kategória, annak ellenére, hogy szórakoztatott, és tagadhatatlanul karneváli hangulatban távoztunk összevetve ezt a legutóbb itt látott, a Jelenetek a bábuk életéből való előadással. Holott ez is, ahogy a Bergman-darab is a férfiak szexuális frusztrációjáról szól, vagyis nem igazán az én bajom. Azonban Böhm György dramaturg/rendező munkái hosszú évek óta ízlelgetik velem a camp stílust a színpadon, és ez a produkció egy öntudatos, magát felvállaló……. giccs. Nekem bejött.   

Értékelés:
(107 szavazat)

Szenvedéstörténetek 

A Katona és az Örkény társulata is új bemutatóval reflektált a mögöttünk álló két évre: nagyon különböző mód egy-egy Y-generációs rendező irányításával mesélnek az egyedüllétről, a magányról. Bemutatóikat a tavaszi premierek sorából kiemelte a rendhagyó színrevitel és az egyedi alkotói formanyelv. Valamiért egyik előadás sem nyert meg magának 100 %-ban, de mindkettő kétségkívül hatott rám, hosszan elgondolkodtatott. Ráadásul spontán mód összekapcsolódott bennem a két produkció, utóbb ugyanannak a témának a pandantjaként látom őket.