Iza színházban járt - Rendhagyó születésnapi köszöntő VI. (2021)
kedd, 24 augusztus 2021 23:25

Rendhagyó születésnapi köszöntő VI. (2021)

Értékelés:
(60 szavazat)


Prielle Kornélia, P. Márkus Emília, Rákosi Szidi, Blaha Lujza, Berky Lili, Neményi Lili, Honthy Hanna, Perczel Zita, Dayka Margit, Tolnay Klári........

Képzeljük el az arckifejezésüket, mikor az újságot olvasva azt látták, hogy a már akkor is gátlástalan zsurnaliszták épp legendának, nagyasszonynak, vagy örökifjú dívának nevezték őket, egyidejűleg arról tudósították az ezerfejű cézárt, hogy kedvencük eljátssza Csiky Gergely Nagymamáját.

Ne szépítsük, ez a darab cukrozott marcipán mézzel, a nagybetűs jutalomjáték, tele slágerrel, bon mot-tal, és színiiskolással. Biztos vagyok benne, hogy a Fehér Ház-i szóvivők kabátja mintájára, az összes, Szerémy grófnőt eljátszó színésznő bizalmas üzenetét tartalmazó doboz is létezik valahol, egy titkos helyen. Benne van az összes tudás pars pro toto lapidáriák formájában, például: szólítsd csillagomnak a legamorálisabb kiscsajt, még egyszer színigazgató lesz; ne hagyd, hogy művirágot tegyenek a parókádba, mindig legyen nálad ragtapasz, szöveg fent poén lent egymás után háromszor, aztán szöveg lent, poén fent egyszer.

Ma újra Vári Éva születésnapját ünnepeljük és ő ad ajándékot: nagyon várjuk már, hogy újra nagyszínpadon lássuk Pécsett Szerémy grófnőként végre. (Bár a tavalyi születésnapi képét elnézve, ez azért elég képtelen vállalkozásnak tűnik.)

De úgyis meg fog minket lepni, és tudjuk, hogy lesz benne karc, malícia, arányérzék, tudás, okosság, emberismeret. Na, mikor is indul a jegyvásárlás?

Isten éltesse Vári Évát!

Megjelent: 1754 alkalommal