Iza színházban járt - Kerek születésnapra - rendhagyó születésnapi köszöntő V. (2020)
hétfő, 24 augusztus 2020 21:48

Kerek születésnapra - rendhagyó születésnapi köszöntő V. (2020)

Értékelés:
(118 szavazat)

Ahogy 2x2 néha 5, ez a mai, kerek születésnap is szembemegy a tudománnyal. Ha róla van szó, ez a szám leírhatatlan. Fejben, lélekben és testben egyaránt dacol vele. Nála amúgy is minden színtiszta akarat. Amit akar, az zöldutas, amit nem, az felejtős.

Eliza, Aldonza, Velma, Várja, Miréna, Shirley, Seraphina, Edith, Orbánné, Arkagyina, Auróra, Rose, Maude, Lily – néhány arca a sok közül.

Így is lehet, ahogy ő csinálta: hagyni, hogy interjúkat készítsenek, faggassák, pályarajzot írjanak róla. Hiteles empátiát mutatva mosolyogni egy megnyugtatót a sajtómunkásra, nem bánva az érthető szándékot: megfejteni a titkot. Ami ugye nincs. Van. Megfejthetetlen. Azért titok.

A válaszai ott vannak, ahol lenniük kell: a színpadon. Tessék megnézni a színpadra tett „sorait”, az emberi sorsokat; a szubrettloknis fergetegcsajoktól - a kortárs nagyirodalom összes hősnőjéig. Láthatók az összetevők: a minőség szeretete, a józan csend, a szelíd szomorúság, a fakszni nélküli életigazságok.

Az ez évi köszöntés gyanánt mi is indultunk titok-ügyben az aranyéremért, jól megírtuk a pályarajzát: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/memoar-eletrajz-interju/karrier-dal-vari-eva-elet-es-palyarajza

Ha majd véletlenül belelapoz, mosolyogni fog rajta tárgyilagos derűvel. Aztán megy olvasni vagy játszani. Így van ez jól.

Vári Évát az Isten éltesse.

Megjelent: 2369 alkalommal